Svealandstak AB

Svealandstak är ett familjeföretag med 12 personer helårsanställda, ett lagom stort företag för att på ett personligt sätt hålla kontakten med våra kunder och leverantörer. Våra takmontörer utgår ifrån Ilanda industriområde som ligger ca 1 mil norr om Karlstad, härifrån har vi ett bra utgångsläge såväl för centrala Karlstad, närliggande kommuner så som Hammarö, Grums, Karlskoga, Kristinehamn, Filipstad, övriga Värmland, Sälen och Örebro trakten. Detta tillsammans med stora resurser där vi kan sköta hela materialhanteringen med egen kranlastbil, truck och avfallsstation så kan vi pressa priser då vi slipper köpa in dyra tjänster från andra företag.

Vi utför allt från små reparationer på privatbostäder till stora ny- och omläggningar på industrier, offentliga byggnader och hyresfastigheter. Inget tak är för stort eller för litet för oss. Är du orolig för att ditt tak kan behöva repareras eller bytas snart? Hör av dig så kommer vi förbi och tittar på det. Det kostar inget och du får veta om ditt tak behöver repareras, läggas om eller om det håller i många år till.

Våra papptak

På Svealandstak jobbar vi med helheten, när ett jobb är färdigt lämnar våra takläggare det snyggt och städat med en svårslagen hållbarhet i alla delar på taket.

När vi lägger ett låglutande tak, ett s.k. papptak utför vi ett komplett tätskikt på din fastighet, såväl bostad som industritak. Vår strävan är att alltid erbjuda dig som kund inte bara den bästa servicen utan även ett av de absolut bästa materialen på marknaden, allt ifrån underlagspapp samt övriga tillbehör som stosar, takbrunnar, bräddavlopp, infästningar, taksäkerhet, skorstensöverdelar, Takfönster, uppstigningslucka, brandventilering etc. till ett fullt färdigt tak med ett tätt tätskikt. Vi har även takshingel i vårt utbud – där man kan välja bland många olika mönster och färger.

När utvecklingen går framåt så gör även vi det och vi ser alltid långsiktigt. När vi lämnar ett jobb lämnar vi med vetskapen om att ytterligare en fastighet har fått ett tryggt och säkert papptak som håller tätt i flera decennier framöver.

Vi har varit många år i byggbranschen som takläggare och kommer att finnas i ännu fler. Vi är ett stabilt och pålitligt företag som genom långsiktigt arbete genom åren sänkt våra omkostnader och höjt vår kompetens. Idag står vi med egna lokaler och maskiner som ger låga kostnader. Vi har en väldigt låg personalomsättning och massor av nöjda kunder som kan njuta av att ha tak som de inte behöver bekymra sig om på de närmaste trettio åren.

Stora resurser, Små utgifter

Vi på Svealandstak har eget lager där vi kan lagra material inomhus, Katepal 6000 Dubbel är det material vi använder mest, man kan få det i olika färger men standarden är grå, materialet är ett av de absolut bästa på marknaden.
Vi har även egen truck och kranbil som klarar lyfta upp vår takpapp på dom flesta tak vi lägger. Tillsammans med en egen sophantering och komprimator som man annars brukar se på kommunala avfallsstationer, tar vi hand om alla delar som har att göra med taket vi lägger, när vi lämnar ett jobb så är det snyggt och städat efter oss.
Komprimatorn gör i sin tur att det sparas in på transporter av avfallet, det blir både kostnadseffektivt och är bra för miljön.
Allt detta tillsammans med riktigt duktiga och noggranna takläggare medför att vi kan hålla ned priserna ut till Er som kund samtidigt som vi kan hålla marknadens bästa garantier.

Våra takmontörer utgår ifrån Ilanda industriområde i Karlstad, vi arbetar i hela Värmland och de flesta jobb vi utför är just i närområdet kring Karlstad men även Kristinehamn, Karlskoga, Molkom, Filipstad, Kil, Forshaga, Skattkärr, Hammarö, Grums, Säffle. Vi får de flesta kunder genom mun mot mun metoden då grannar, kollegor eller bekanta pratar med varandra, vi jobbar väldigt hårt för att ha nöjda kunder för det finns ingen bättre reklam än en nöjd fastighetsägare.

Vi gör vad vi kan för miljön på alla plan, i och med detta har vi en egen sopsortering vid vårt lager och kontor som både vi och våra hyresgäster utnyttjar, för att minska transporter och på så vis få ned kostnader ut mot er som kund och samtidigt minska miljöfarliga utsläpp har vi även en komprimator som man oftast kan se på kommunala avfallsanläggningar.