Våra papptak

När vi lägger ett låglutande tak, ett s.k. papptak utför vi ett komplett tätskikt på din fastighet, såväl bostad som industritak. Vår strävan är att alltid erbjuda dig som kund inte bara den bästa servicen utan även ett av de absolut bästa materialen på marknaden, allt ifrån underlagspapp samt övriga tillbehör som stosar, takbrunnar, bräddavlopp, infästningar, taksäkerhet, skorstensöverdelar, Takfönster, uppstigningslucka, brandventilering etc. till ett fullt färdigt tak med ett tätt tätskikt. Vi har även takshingel i vårt utbud – där man kan välja bland många olika mönster och färger.
Våra takmontörer utgår ifrån Ilanda industriområde i Karlstad, vi arbetar i hela Värmland och de flesta jobb vi utför är just i närområdet kring Karlstad men även Kristinehamn, Karlskoga, Molkom, Filipstad, Kil, Forshaga, Skattkärr, Hammarö, Grums, Säffle. Vi får de flesta kunder genom mun mot mun metoden då grannar, kollegor eller bekanta pratar med varandra, vi jobbar väldigt hårt för att ha nöjda kunder för det finns ingen bättre reklam än en nöjd fastighetsägare.

När utvecklingen går framåt så gör även vi det och vi ser alltid långsiktigt. När vi lämnar ett jobb lämnar vi med vetskapen om att ytterligare en fastighet har fått ett tryggt och säkert papptak som håller tätt i decennier framöver.

 

Stora resurser, Små utgifter

Vi på Svealandstak har eget lager där vi kan lagra material inomhus, Katepal 6000 Dubbel är det material vi använder mest, man kan få det i olika färger men standarden är grå, materialet är ett av de absolut bästa på marknaden.
Vi har även egen truck och kranbil som klarar lyfta upp vår takpapp på dom flesta tak vi lägger. Tillsammans med en egen sophantering och komprimator som man annars brukar se på kommunala avfallsstationer, tar vi hand om alla delar som har att göra med taket vi lägger, när vi lämnar ett jobb så är det snyggt och städat efter oss.
Komprimatorn gör i sin tur att det sparas in på transporter av avfallet, det blir både kostnadseffektivt och är bra för miljön.
Allt detta tillsammans med riktigt duktiga och noggranna takläggare medför att vi kan hålla ned priserna ut till Er som kund samtidigt som vi kan hålla marknadens bästa garantier.

 

Material för vårt klimat

Materialet vi använder består av SBS-modifierad gummiasfaltsmembran, stomme av polyesterfilt. Produkten har en svetsbar undersida och översidan belagd med grå naturskiffer. Materialet är CE-Märkt och ett av de främsta på marknaden.

Det kommer från KATEPAL OY vars fabrik finns i Lempäälä i Finland som ligger 15 mil norr om Helsingfors. Fabriken tillverkar omkring 9 miljoner m² modifierade SBS -asfaltsprodukter till tak och membranisoleringar för yttätskick samt för innergårdar, parkeringsdäck, broar, gröna tak etc. under namnet Katepal. Exporten sker främst till Europa. De största exportländerna är alla Skandinaviska länder.

Team Katepal

Team Katepal är för en grupp fristående privatägda takentreprenadföretag som  är noga utvalda, Team Katepal företag har sina verksamheter förlagda på olika orter i Sverige, från söder till norr. Dessa företag har efter hårda krav på yrkeskunskap och produktkännedom auktoriserats till Katepalföretag och ingår därmed i Team Katepal.

Team Katepals och vår målsättning är att gemensamt utveckla, marknadsföra och med kontinuerliga träffar ge utbildning i Katepalitsystemet. Vi har ett gemensamt kvalitets- och miljötänkande som tillsammans med bra garantier, professionella yrkesmän och ett förstklassigt material borgar för en långvarig trygghet för våra kunder.

Våra underleverantörer

Isover – Saint Gobain AB, isolering med tillbehör
Infästningar Direkt AB.
SK-produkter AB, Takbrunnar, TT-stosar m.m.
Optimera Bygghandel, Karlstad
Beijer Byggmaterial, Karlstad
XL Bygg, Karlstad
Karl Hedin Bygghandel, Karlstad
Paroc AB, Isolering med tillbehör
SFS AB, infästningar, specialverktyg m.m.
M. Jahnke plåtslageri, plåtdetaljer och plåtslageri
Kraft Vent och byggplåt AB, plåtdetaljer och plåtslageri

Det här är ett urval av de företag vi handlar mest utav, men vi tillhandahåller även produkter från andra företag när det blir bättre för våra kunder.

 

Våra Material

Vi jobbar med material anpassat för det nordiska klimatet.
Våran standardpapp är Katepal 6000 Dubbel SBS som är belagd med grått Naturskiffer, vi jobbar även med shingeltak som finns i många olika mönster och färger, se länk nedan.

Mönster och färger